Gå direkt till innehåll
Hannes Sinkkonen - Var inte rädd, det värsta de kan göra är att säga nej

Nyhet -

Hannes Sinkkonen - Var inte rädd, det värsta de kan göra är att säga nej

Intervju med: Hannes Sinkkonen, Sverige
Citat: Var inte rädd, det värsta de kan göra är att säga nej.
Karriär: Rydals Herrgård, Rydal, Sweden Line Chef

Vad var dina bästa upplevelse under praktiken? Vad lärde du dig?

"Arbeta med en av de största kockarna som jag någonsin har träffat. Han lärde mig att dukning och upplägget betyder något, men det viktigaste är smaken."

Vad var den mest utmanande upplevelsen under praktiken? Hur kändes det?

"Under en 4-timmars service skar sig en av kockarna i fingret, så jag var tvungen att ta ansvar för många saker. I början var det stressigt, men jag försökte organisera mig själv och göra jobbet bra. Efteråt kände jag mig lättad och det gjorde mig mer ödmjuk. "

Några förslag för studenter som söker praktik?

"Var inte rädd för att bli avvisad, ansök till så många praktikplatser du kan, det värsta de kan säga är nej. Så länge du har försökt kommer du inte att ångra dig."

Vad är din dröm eller ditt mål i framtiden?

"Jag vill resa till olika länder, få olika upplevelser från olika kulturer och skapa mina egna specialiteter."

Vilka är de saker som du tycker att eleverna bör vara medvetna om innan de går på praktik?

"Kom alltid ihåg att varje detalj har betydelse. Och behandla andra som hur du vill bli behandlad."

Finns det något du vill göra annorlunda under din praktik?

"Ja. Jag kommer att försöka ta mer ansvar så att jag kan få fler chanser att lära mig. Dessutom kommer jag att försöka lära mig mer om hur jag ska driva köket."

*

Vill du veta mer om Hannes utbildning? Läs mer här: Culinary Arts Academy Switzerland

Ämnen

Taggar