Gå direkt till innehåll
Naturliga hushållningslösningar för en grönare framtid

Nyhet -

Naturliga hushållningslösningar för en grönare framtid

Eftersom vi utbildar nästa generations ledare inom hospitality är det viktigt att de förstår rengöringsmedlens miljö- och hälsoeffekter. Vad kan användas för att ersätta de skadliga kemikalier som finns i de produkter vi använder idag? Tania Thompson, som undervisar i ämnet hållbar hospitality och turism vid César Ritz Colleges Switzerland i Le Bouveret, delar sin expertis och förklarar vad projektet "Grön hushållning" är.

Berätta för oss om projektet “Grön hushållning”.

När jag blev ombedd att undervisa i hållbar hospitality och turism ville jag utforska hur jag kunde göra innehållet relevant och tillämpbart för våra studenter, så jag bestämde mig för att fokusera på hushållssysslor.

Just nu forskar eleverna på olika kemikalier som används i rengöringsprodukter, analyserar etiketter, identifierar de ingredienser som används och har blivit ombedda att hitta alternativa lösningar.

Vi arbetar med en generation som är mycket medveten om den aktuella miljökrisen och är upprörd över att tidigare generationer inte har varit mer försiktiga. Projekter ger dem insikten att de har möjlighet att förändra den nuvarande situationen.

De flesta av våra studenter kommer att bli chefer och ha möjlighet att introducera alternativa lösningar på arbetsplatsen. De kommer att förstå att grön hushållning inte bara handlar om att skydda miljön utan också att skydda de anställdas hälsa. När du använder en produkt är det alltid viktigt att överväga dess säkerhet. Gör så mycket efterforskningar du kan om vad som finns på etiketten, förstå vad ingredienserna är, deras inverkan på miljön och din hälsa och besluta sedan om ett alternativ som fungerar genom att experimentera.

Vad inspirerade dig att undersöka grön hushållning?

Som miljövetare var jag känslig för frågan om grön hushållning. Även om traditionella rengöringsmedel är effektiva skulle jag alltid fråga mig hur dåliga de var för miljön när de gick ner i avloppet. Därför började jag undersöka alternativa produkter, testa och se vad som fungerade. Jag insåg att de var lika effektiva som kemiska medel, även om det kan ta dig lite längre tid att få en yta så ren. Vinäger är till exempel en av de mest effektiva naturliga rengöringsprodukterna, du behöver bara använda den ganska regelbundet.

Jag upptäckte att det tar lite mer tid att göra egna alternativ till traditionella produkter, men det blir faktiskt billigare.

För att kunna anta en mer naturlig och hälsosammare livsstil måste vi ändra och anpassa våra tankesätt.

”Realistiskt sett är vi en bekvämlighetskultur, så vi kommer inte att ändra saker över en natt. Förändring kommer att ske ett steg i taget”

Här är ett naturligt rengöringsrecept på ett allrengöringsmedel i hushåll. Utvecklat av Tania Thompson:

Ingredienser

  • 60 ml (4 msk) diskmedel (det är en bra idé att använda ett naturligt doftande medel som lavendel).
  • 125 ml (1/2 kopp) citronsaft.
  • 250 ml (1 kopp) vit vinäger.
  • 300 ml (1.5 kopp) vatten.

Instruktion

Blanda, häll i en flaska med ett sprutmunstycke, använd som rengöringsmedel för de flesta ytor.

César Ritz Colleges Schweiz uppdrag, som ett lärosäte för högre utbildning, är att forma framtida generationer och att föregå med gott exempel. Övertygad om att hållbarhet är nyckeln för framtiden för gästfrihets- och turistsektorerna, är skolan stolt över att vara medlem i Green Globe, den högsta standarden för hållbarhet världen över. César Ritz Colleges Switzerland blev medlem av a Green Globe 2019, och Le Bouveret-campus håller nu på att bli certifierat. 

Hitta mer om César Ritz Colleges Switzerlands åtagande för hållbarhet.


Foto: calmhappyhealth.com

Ämnen

Taggar

Swiss Education Group erbjuder världsledande utbildningar i hotell-management och kulinarisk konst.

SEG - Swiss Education Group, har sedan etableringen 1982 vuxit och är nu en av världens främsta nätverk av skolor inom “hospitality management”.

Med fyra prestigefyllda skolor erbjuder SEG utbildningar inom hotell, hotell & design, events, business och kulinarisk konst.

Swiss Education Group
Avenue des Alpes 27
CH-1820 Montreux
Schweiz